NL: Zomereczeem behandelen m.b.v. homeopathie

Kort na onze testperiode van Feral Horse Care, met de Skin Calmin producten, begon ik met Storm aan een homeopathische behandeling om de strijd aan te gaan tegen zomereczeem.

Schermafbeelding 2016-02-13 om 19.23.39

Wat een geluk dat Petra (eigenaresse van Praktijk Eigen Zijn en toen nog pensionklant bij mij op stal) enorm veel verstand heeft van paardenvoeding, homeopathische behandelingen, lymfedrainage, Reiki en nog veel meer.

Als leek op het gebied van zomereczeem/SME leerde ik mee over hoe eczeem ontstaat; ‘Waarom heeft niet elk paard deze allergie?’, wat je er aan kunt doen en hoe dit hele proces precies werkt. Want homeopathie werkt niet van de één op de andere dag, wat mensen als  snel doet vermoeden dat het ‘helemaal niet werkt’. Ik weet inmiddels van wel.

Aan het einde van de zomer in 2014 liep onze SkinCalmin testperiode af, niet de meest ideale tijd om behandelingen te gaan proberen aangezien het seizoen al bijna voorbij was. Zo goed en kwaad als het ging zijn we begonnen, met als eerste stap het doorspitten van Storm’s medische geschiedenis. Eventuele ziekten, gevoeligheden of bijzonderheden werden besproken, inclusief mentale kwaaltjes.

Als je daar zijn eczeem aan toevoegt heb je volgens Petra dus een redelijk compleet plaatje van het te behandelen paard en gaat ze op zoek naar een geschikt middel. In de eerste plaats om zijn eczeem te verhelpen of op zijn minst te verminderen en in de tweede plaats om hem als paard wat evenwichtiger te maken (in verband met boze buien die hij toen ook nog had). We maakten gebruik van een middel, gemaakt van o.a. het speeksel van de boosdoener van zomereczeem: de Knut. Dit schijnt als een soort tegengif te werken voor paarden allergisch en al gestoken zijn.

media_xll_4876663

Knut

Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en kan ik met zekerheid zeggen dat deze behandeling toch heel wat doet. Langzaam en met ups en downs weliswaar, maar afgelopen seizoen was zijn jeuk heel wat afgenomen, had hij geen wondjes meer onder zijn buik of op zijn hoofd en had hij zowaar een redelijk dikke manenkam.

Omdat deze allergische reactie zo’n diepliggend probleem is en mensen over het algemeen vreselijk ongeduldig zijn, lijkt het de eerste maanden niets te doen. Soms lijkt het zelfs erger te worden, meer jeuk en meer kale plekken of wondjes.
Uiteindelijk bereik je (zoals met zoveel dingen) heel veel, met nog meer geduld. Dat moet je er op z’n minst voor over hebben, net als slepen met eczeemdekens, vliegendekens, borstbeschermers, hoofdmaskers, lotions, sprays, shampoos, dazenvallen… je snapt vast waar ik het over heb 😉

10268650_787795394563796_9067367756570747342_n

  We’ll keep you posted!

#zoevanm