Testen voor Feral Horse Care

Storm heeft helaas zomereczeem (SME) en ook nog een vrij heftige vorm. Niet alleen zijn manen en staart, maar ook zijn hoofd en buik schuurt hij helemaal kaal.

Toen Feral Horse Care (toen BlueHorse) testers zocht om verschillende producten te proberen die zowel de symptomen van SME bestrijden maar ook preventief kunnen werken, mochten we vrijwel meteen beginnen.

Ik kreeg een proefverpakking Anti-Itch Lotion, geen preventief middel maar het zorgt ervoor dat de aangetaste huid kans krijgt om te herstellen door de jeuk weg te nemen. Het zorgt voor een verkoelend effect en is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ik begon met het behandelen van de toen al opgelopen schuurplekken op Storms buik. Op die plek heeft hij de meeste jeuk en ontstaan dus ook wondjes, die amper de kans krijgen om te helen aangezien hij bijna constant schuurt. Je vraagt je af hoe een paard schuurt als de jeukende plekken op zijn buik zitten… picture this:

Storm gaat eerst heerlijk liggen luieren. Vervolgens rolt hij een paar keer van de ene op de andere zij en blijft dan nog even liggen met zijn benen onder zijn buik gevouwen. Op dat moment denkt hij ‘Hé, jeuk!‘ en begint fanatiek met zijn buik over zijn benen te schuren. Op dat moment een nogal vreemd en licht komisch gezicht, maar het is vooral ontzettend sneu dat hij er zo’n last van heeft. Hij staat overigens ingepakt als een soort ridder-paard in de wei, met een gezichtsmasker en vliegendeken/eczeemdeken. Maar ik denk dat iedereen inmiddels wel snapt dat dekens binnen no-time aan diggelen zijn.

10268650_787795394563796_9067367756570747342_n

De test
Toen ik begon met de Anti-Itch Lotion behandelde ik dus de plekken op zijn buik. Ik heb eerst een beetje van de lotion op mijn eigen huid aangebracht om te zien hoe mijn (gevoelige) huid erop reageerde. Ik merkte niks raars, mijn huid reageerde niet vreemd en de zalf voelde prima. Tijd om Storm te gaan behandelen.

Na ongeveer 2 weken begon ik verschil te zien, er kwamen korstjes op zijn wondjes en later groeide er ook weer haartjes op zijn buik. Tegen die tijd werd ook de jeuk op zijn manen/staart erger en smeerde ik de lotion daar ook op.

Conclusie
Na onze test periode van ongeveer een halfjaar kon ik concluderen dat de lotion prima werkt als middel voor paarden die al gestoken zijn door de Knut (muggensoort die de eczeem veroorzaakt). De lotion is verkoelend en verzachtend voor de huid en neemt ook de jeuk weg zodat de behandelde plekken de tijd krijgen om te helen.

Homeopathie
Kort na onze testperiode kon ik Storm homeopathisch gaan behandelen met behulp van Petra, eigenaresse van Praktijk Natuurlijk. Deze behandeling is wel preventief, maar doordat SME zo’n diepliggend probleem is duurt het veel langer voor je een stabiel resultaat bereikt. Meer informatie over deze manier van SME behandelen vind je in mijn andere blog:

Kijk op de website van SkinCalmin voor alle producten, reviews en prijzen. Naast de Anti-Itch Lotion zijn er nog de Neutralizing Spray en de Healing Shampoo. Allemaal uitgebreid getest en gemaakt van natuurlijke ingrediënten.


Voor ons prima te gebruiken als middel naast de homeopathische behandeling.

#zoevanm